Slalom på torsdag :)

Säsongen är nu avslutad efter helgens tävlingar i Östersund, och den slutade riktigt bra då jag behöll min andraplats under söndagens jaktstart :)

I lördags var vi även på en riktigt trevlig kamratmiddag med god mat och bra underhållning :)

Men nu har en ny vecka börjat och idag blev det en skidtur på skateskidorna. Vi började med att åka uppför(!) slalombacken med lite ryck och sen körde vi lite ute vid Jan Gullik. Men sen så avslutade vi passet med att åka utför slalombacken, och det gick betydligt fortare ;)

På torsdag blir det till att gå upp tidigt för då ska vi träna redan klockan 7 pga att på eftermiddagen ska vi få åka slalom :) Riktigt trevligt de! :) Få hoppas att det blir riktig steekar-sol ;)

Ha de gött!
//MJ

På plats i Östersund

Nu är vi på plats i Östersund för säsongens sista skidskyttetävlingar.
Idag kördes en distans och eftersom världscupen är slut så är även större delen av landslaget på plats, riktigt trevligt :)

Anna S-T och jag själv slog till med varsin andraplats och Ögren och Madde var precis utanför pallen med sina fjärdeplatser. Men på söndag bli de jaktstart så då e de bara till å jaga :)

Men det var inte världens lättaste skjutförhållanden idag, blåste så in i h-vete. Vissa serier kändes det som om man skulle blåsa iväg från mattan, men som sagt, de e lika för alla ;)

Imorn bli de däremot stafett och då det inte är nån juniorstafett kommer de flesta juniorer köra i seniorstafetten.
Jag, Johan och Robert ställer upp med ett lag, så få se hur de går ;) Och imorn kväll bli de även kamratmiddag och prisutdelning, trevligt de :)

Ha de!
//MJ

Östersund nästa

Årets JSM fortsatte i lördags med stafett och avslutades sedan i söndags med jaktstart.
Stafetten blev inte så mycket att hänga i julgranen för vårat lag, men en sak var vi i alla fall bäst på och det var att fixa straffrundor :P Inte världens bästa merit kanske, men i brist på annat så ;)

I söndags var det som sagt jaktstart på fredagens distans så jag fick gå ut i ledning men tyvärr så lyckades jag inte förvalta de utgångsläget utan tappade till andra plats. Märta lyckades även hon att hålla sig kvar på pallen med sin andraplats och sen vet jag inte om det blev några fler pallplatser för Solle. Men många bra insatser ändå :) Och vädret kan man inte direkt klaga på. Plusgrader, vindstilla och klarblått med stekande sol. Jäklar va varmt de va ;)

Igår blev de bara en liten löptur och idag blev det lite skidor med skytte och även en sväng ner i slalombacken hanns med, kul de :) Tro alpinisterna va ganska imponerade, eller inte :P

På torsdag bär det vidare till Östersund för tävling fre-sön, och sen avslutas i alla fall min säsong :)


Inte Hallsta, men ungefär så bra väder var det på söndagen :P

Ha de gött!
//MJ

Distans: Check!

Ja då var distansen på årets JSM avklarad. Och riktigt bra blev de också. Märta och Emma var tvåa och trea i sin grupp och själv slog ja till me en seger, inte helt fel :) De andra grupperna ha ja ingen riktig koll på än :P

Och ett riktigt snöfall var det idag också, vräkte på ganska bra, men som tur va så va de inte så mycke vind och varmt i alla fall ;)

Imorn bli de stafett innan det avslutas med jaktstart på söndag :)
Och som de ser ut jst nu så verka de ska bli sol imorn och kanske sol på söndag, och varmt dessutom! Det gillar vi! :)

Ha de gött!
//MJ

JSM närmar sig....

...med stormsteg. På fredag smäller det med distans och sen blir det stafett lördag innan det avslutas med jaktstart på söndag :)
Sedan helgen efter de rör vi oss vidare till Östersund och efter de så avslutar i alla fall jag min säsong ;)

Igår blev de lite skidtest under passet, och härligt väder va de då å, varmt och stekande sol ;)
Idag blev de ett litet race (som förövrigt inte gick nå vidare :P ) och även idag va de sol och varmt.
Känns som att det alltid är sol på Hallsta nu för tiden, och det gillar vi :) (Y)

Nä nu ha jag nog inge mer intressant å berätta så då avslutar jag här ;)

Ha de!
//MJ

Snart slut.....

.....på friden. På måndag börjar allvaret och inte är man särskilt lycklig för de ;)
Nä då, nästa vecka bli de till å ladda för JSM som går på Hallsta fre-sön. Och helgen efter de bli de tävlingar i Östersund och sen är den här säsongen slut :(

E nog ändå ganska bra att allvaret drar igång igen snart, just nu får man inte så mycke uträttat ;)
Man bara tränar lite grann i solskenet och sen känns det som att man har bott framför tv:n nu under skidskytte-VM. Som tur e ha de ju gått bra där i alla fall, ett brons och ett guld e ju inte illa pinkat :)

Å uppe i Boden skördar längdarna framgångar på deras JSM. Hittils har det blivit nio medaljer om jag ha räknat rätt. Bra jobbat där! :) Och när detta skrivs är damer 17/18 och 19/20 inte klar med sin dubbeljakt så fler kan det nog bli :)

Ha de!
//MJ

Fettisdag....

...e de idag, så en semla har man allt lyckats klämma i sig :) Å den satt fint! ;)

Annars så har man mest tage de lugnt så här i början på lovveckan, ha nämligen inte så mycke träning nu under veckan så man hinner chilla ganska mycke också :)
Tyvärr e ju längd-VM slut, men då har ju skidskytte-VM tagit vid istället och fortsätter veckan ut :)

Idag blev de ett lite kortare klassiskt pass uppe på Hallsta, och solen och värmen fortsätter närvara där, riktigt trevligt de :) Var 5+ när ja va uppe där :P
Imorn bli de till å köra ett skidskytte-race me Robert :)

Ha de!
//MJ

Vindstilla sökes....

Det underbara vädret på Hallsta försvann nån gång under onsdagskvällen. Det kännetecknas av en stekande sol, temp strax över nollan och vindfritt. Om någon har sett detta väder så kan ni ju slå en pling ;)

Nä riktigt så illa är det inte ;) Värmen är kvar (och riktigt varmt dessutom) och solen syns ibland.
Men dessvärre så har det under de senaste dagarna på Hallsta varit riktig storm. Under gårdagens pass blev det även lite inslag av regn :O Så man får hoppas att vädergudarna lämnar kvar lite snö tills JSM helgen efter lovet i alla fall, för nu jäklar tinar de :P Som tur e så är det ganska mycket konstsnö på Hallsta och den håller ju lite bättre :)

Annars så har vi nu som sagt lov i en heeeel vecka, riktigt skönt :) Så nu bli de till å chilla lite :)

Idag var det en riktigt fullsatt dag. Man skulle hinna med ett träningspass, damernas tremil på längd-VM och dessutom två sprintar på skidskytte-VM. Å imorn bli de likadant och då ska man även hinna med dubbelpass. Så de gäller å planera lite :P Men de gillar vi, finns inge värre än å gå helt sysslolös ;)

Ha de!
//MJ


Steeek på Hallsta :)

Sista veckan innan lovet är nu igång, och den kunde inte ha börjat bättre. Inte vädermässigt i alla fall :)
Både igår och idag har det varit helt underbart uppe på Hallsta, med temperatur runt nollan och med strålande sol, livet har lekt helt enkelt :) Får hoppas att det blir likadant under JSM veckan efter lovet, då jäklar bli de årets tävling :P

Imorn ha vi däremot vila (förutom lite skytte) och sen bli de intervaller på torsdag.
De e mycke på torsdag. Skidskytte-VM drar igång med mixstafett och dessutom är det damernas stafett på längd-VM :P Synd att man har träning precis då :( Jaja, man kan ju inte få allt här i världen ;)

Ha de!
//MJ

RSS 2.0