Novemberlov i Helgumsskogarna....

Halloj!
Tänkte passa på att berätta lite om vad som händer här i Helgum under Novemberlovet. För det första så är inte träningsmöjligheterna här i Helgum allt för bra, så det blir en hel del turer in till storstaden Sollefteå, som ligger hela 2,5mil bort....
I går föll det faktist några få flingor, men de var små. Och få. Men det behövs mycket mer innan man kan ta de första skidtagen här...
Nu är det bara att hoppas att det blir kallt i alla fall så att de kan använda alla snökanoner som står utplacerade på Hallsta. Vi vill ju ha fina, i alla fall åkbara spår när skolan börjar igen på måndag, så de e väl bara att hålla tummarna...
Ha de bra allihopa så ses vi i ett förhoppningsvis snöigt Solle nästa vecka!!!! /Malin


Hur det är att vara skidskytt i Norrbotten på ett höstlov.

Tänkte skriva lite om hur det är att ha höstlov i norrbotten... Kan inte säga annat än att luleåhockey vann med 1-0 över färjestad idag. Självklart var jag där och nu börjar vi klättra mot toppen av tabellen. Vi har redan gått om Timrå!

P.s 
Det finns inga skidspår i norrbotten, rullskidbanan i boden var nästan oåkbar.

/pajen



ett efterlängtat och välförtjänt

nu sitter jag i bilen på väg hemåt. har ju en bit längre än de flesta andra, så tänkte passa på att blogga en stund när jag ändå inte har något annat för mig. hoppas fler hakar på och bloggar..

idag har alltså lovet tagit sin början, och för det flesta är det nog väldigt efterlängtat. för mig är känslorna inför lovet delade, hade vi haft snö och jag inte varit sjuk i veckan hade jag jublat över alla träningsmöjligheter lovet bjuder på. men med en krasslig vecka bakom mig och stor osäkerhet om snötillgången så känns det inte lika kul.

men lov är fortfarande lov och hoppas att alla får det bra i veckan och att vi ses pigga, utvilade och med massa nyvunnen energi efter lovet. för då väntar bland annat ett snöläger i ramundberget med längdåkarna och efter det ett läger i idre med torsby innan vi åker och kollar  vc-tävlingarna i östersund. framtiden är full av planer och den närmar sig med stormsteg, snart är säsongen här!

ha ett bra lov allihopa!

puss och kram skumbanan! /ingela

Bambi på hal is...

Tänkte passa på att berätta lite om vad som hänt den gågna veckan.
I måndags var det dags för den efterlängtade och kampfyllda hockey-bockeyn. Glada i hågen joggade vi den otroligt långa vägen ner till Nipvallen. Där blev det dags att snöra på sej grillerna och spänna hjälmen för nu var det allvar!
Planen delades i två delar, tjejerna på ena sidan och killarna på andra sidan. Både killarna och tjejerna delades in i klasslag så att det blev tvåorna mot tre-fyrorna.
I alla fall på tjejsidan blev det en hård och jämn kamp och jag tror att alla någon gång fick uppleva hur Kajsa använde en som en mänsklig stoppkudde. Det visade sig dock att det var Marre som var den stora hockey-bockey stjärnan. Hon var verkligen på rätt ställe vid rätt tillfälle kan man säga...
Även på killarnas sida har vi fått rapporter om att det var hård kamp och en hel del schyssta tacklingar...
Vi avslutade med en match över hela plan med blandade lag och då fick även Kari chansen att visa sina omtalade talanger.

På tisdagen var det dags för det efterlängtade kombtestet, men det blev med ett ganska litet startfält eftersom många insjuknat efter hockey-bockeyn:/
Men vi hade några tappra kämpar som ställde sig på startlinjen och drog i väg. Jonas var hetast på gröten och satte ett prydligt pers. Härligt jobbat!

Onsdagen började som vanligt innan tuppen själv vaknat med morgonstyrka 06.45. Man känner sig så otroligt pigg den här tiden på morgonen... Efter en blandning av maq och spänsttester var det vanlig skoldag.
Som vanligt stod kvällsskytte på schemat och det blev en hård kamp om vem som skulle vara "Herren på täppan".
Det blev en rafflande duell mellan Madde och Micke p men tillslut var det Madde som drog det längsta strået. Skyttet avslutades sedan med en stafett där Pajen och Micke tog hem guldet. Grattis!
Vi treor fick dock nöja oss med att ha ledarskapsteori i stället.

I morgon är det  vila och den ska vi verkligen ta vara på och i kväll blir de sconesparty hos MMM. VÄLKO! Ha de bra!


Stjärnor på hal is



en sjuklings blogginlägg

idag ligger jag hemma i sängen med halsont, så får göra lite nytta och skriva mitt första blogginlägg här. blogg alltså, knepigt att riktigt veta vad man ska skriva en dag som denna
eftersom jag bara ligger hemma och lyssnar på P3, dricker te och knaprar strepsils.

annat är det för er andra som förmodligen laddar inför ett kombtest lite senare i eftermiddag.
så tänkte passa på att skicka en lycka till hälsning till er innan det är dags, kör hårt nu,
vill höra om många pers när jag kommer tillbaka!


men nu ska jag fixa något att äta, ciao!


Söndag

Idag har alla som tillhör det friska gardet kört ÖK/Ben intervaller.. Nu väntar en vecka med hockeybockey, kombtest, teori och föräldraträff innan lovet. Händelserika grejer med andra ord, och vi är beredda på rensning i korridoren.. 

Det gick lösa rykten om att det skulle snöa i sollefteå idag, men inte en snöflinga har setts. 

På snö i skidtunneln

Direkt efter ett tufft och kul läger nere i Torsby så startar vi vår blogg, vi tänkte uppdatera så ofta vi orkar om livet i sollefteå, på skidskyttegymnasiet.

 

Under veckan så hade vi läger i torsbytunneln, programet såg ut som så att vi inledde med ett lätt löppass på tisdag eftermiddag när vi kom fram, kombination och skidor klassiskt i tunneln på kvälllen.

 

Onsdag hade vi tänkt att köra hovfjällsrejs mot torsby skidgym. Det går ut på att man ska åka så fort som möjligt upp för hovfjället på klassiska rullskidor. Av någon anledning så backade torsby ur, och vi fick köra själva! Om det berodde på feghet eller andra planer vet vi inte riktigt. Men dom körde i alla fall komb-träning den dagen och hovfjällsrejs dagen efter istället.. I alla fall, Hannes var snabbast uppför den 7,4km långa stigningen, medans Victoria var snabbast upp av tjejerna, som också körde 7,4km istället för de 5km som tjejerna normalt kör. Eftermiddagen bjöds på ett styrkepass, följt av ett nytt skidor skidpass på kvällen, denna gång skejt med kombination.

 

Torsdagsförmiddagen blev det ett långbergspecial med hälften ÖK och hälften ben i tunneln. Eftermiddagen ägnades åt teknikanalys och vila. På kvällen körde vi sedan ytterligare ett 20 tal varv i tunneln + kombination.

 

Lägret avslutades på fredag med ett kraftprov. Eftersom U-laget samtidigt låg på läger så körde vi ett kombrejs tillsammans med dem. Hannes glänste med sitt skytte och knep segern i killklassen.  Tjejklassen vanns av Emelie Larsson. Tävlingen fick också internationell status eftersom fransmannen Olivier deltog. Han satsar för att komma med till OS i Vancover år 2010. Han är 42 år och har tidigare hållit på med cykel. När han inte platsade i det Argentinska skidskyttelandslaget så for han tillbaka med förhoppningar om Frankrike. Kul att han var i Torsby den här veckan samtidigt som oss. En rätt så skön kille och vi önskar honom lycka till och hoppas att han kan nå franska skidskyttelandslaget så småningom..

 

Sedan blev det hemresa. Ett skitkul läger där vi tog sparsamt av hotellets glassbuffé.


Hägge svalkade sig lite påvägen dit.
Hägge svalkade sig lite påväg dit. 

RSS 2.0