Mördarbacke 8ggr: Check!

Sitter i minibussen på väg hem för i fredags drog vi oss nämligen ner mot Värmland, närmare bestämt Sysslebäck för att köra cup 7&8 i helgen. Igår blev det en sprint och idag blev det en jaktstart.
Anna S-T vann sprinten var 2:a på jakten, Märta var 3:a båda dagarna, Sara gjorde tävlingsdebut i år efter skada och kom 4:a och 5:a. Sen var det många fler bra placeringar men orka inte räkna upp alla :P
För egen del blev helgen lite blandad. Ett litet bottennapp igår med både tung åkning och dåligt skytte men idag blev det lite bättre då både åkningen och skyttet blev bättre :) Så klättrade några pinnhål i alla fall :)

Dessutom fick vi en mindre trevlig överraskning då det fanns en mördarbacke på spåret :O Den va inte kul!
Brant som f*n och lång som f*n. Där blev man stum i benen kan jag säga!
Igår blev det tre gånger upp för den och idag blev det inte mindre än fem gånger! :O Sista varvet båda dagarna nästan sprutade mjölksyran ur benen när man kom upp på toppen :P
Men vi överlevde och det är som man säger, det som inte dödar det härdar ;)

Imorn bli de en lugn klassisk tur och sen bli de bara till att härda ut resten av veckan för sen bli de lov en vecka :)

Ha de gött!
//MJ

Cup 7&8

För min del så tillbringades helgen hemma i stora Helgum ;) Två av tre systrar och deras respektive kom också hem så de va trevligt :) Blev fullt hus me andra ord ;)
I söndags blev de lite intervaller i skönvädret på Hallsta. Runt 6 minus och sol va inte helt fel :P

Igår startade allvaret igen. De blev ett klassiskt pass och de va inte allt för kallt i alla fall :)
Idag va de kallare men som tur va så hade vi vila :P

Imorn bli de lite intervaller och vila på torsdag innan det på fredag bär av ner till Sysslebäck för tävling 7 och 8 i Sverige-Cupen. Bli trevligt :) Å enligt prognosen verka de ska bli ganska varmt där också så de e najs :)

Efter det ha vi bara en vecka kvar i skolan innan vi får ledigt en heeeeeel vecka ;)

Ha de gött!
//MJ


Kylslagen vecka i Solle

Ja veckan har varit som rubriken säger, kylig. Minst sagt. Runt -20 varje dag och med blåsten på Hallsta så blir det inte så himla skönt :P

Men idag var det andra puckar, det var fortfarande riktigt kallt men solen var uppe nästan hela passet så det blev genast betydligt varmare :) Ett klassiskt pass i 2h blev de.

Annars så har vi även hjälpt till lite på paralympic-tävlingarna som är i Sollefteå. Måste säga att man blir jäkligt imponerad när de kommer där i sina kälkar eller utan syn och slänger sig ner på skjutmattorna.
Dom gör de för jäkla bra, å inte kör dom sakta heller ;) Vette tusan om man hade hängt på där :O

Måste även lägga in ett grattis till Sofia Henriksson på längd som tagit inte mindre än 3! medaljer på Ungdoms-OS nere i Tjeckien. Tummen upp på den :)

Nästa vecka blir de bara till att ladda inför cup 7&8, och den här gången bär det ner till Sysslebäck :)
Har aldrig varit tävling där tro ja så de bli kul me lite nytt :) De blir en sprint och säsongens första jaktstart :)

Ha de!


3 medaljer blev de. Najs de! :)

//MJ

Paralympics är i stan!

Helgen i Östersund blev finfin, kanske inte världens bästa resultat men kul hade vi i alla fall :)

Men nu är man tillbaka i Solle och rysskylan verkar ha återvänt. Finns ju roligare saker än å gå till skolan i -26.
Men på Hallsta va de "bara" -20 så idag blev de ett lugnt pass där uppe.

Paralympics ha komme till stan så imorn bli de först till å jobba uppe på skidskyttetävlingarna å sen bli de träning efter de och till sist bli de till å va me på invigningen, stå stilla ute i 1h. Bli en riktigt kylig dag med andra ord.
Men slipper lektionerna i alla fall ;) Också få man ju se lite tävlingar :)

Måste även passa på att nämna att längdarna va i Falun och körde cup i helgen å riktigt bra körde de också.
Några segrar, en hel del pallplatser och riktigt många topp-10. Riktigt bra kört där! :)

Ha de gött å frys inte ihjäl i kylan!
//MJ 


Grej of the whole f*cking year!!!

Hallsta kan man verkligen både älska och hata, ibland är det så härligt där men idag var en sån dag då man hade varit glad om man hade varit på ett annat ställe, Sibirien hade nog varit roligare. Okej, kanske inte så illa ;)
Men de va ganska mycke blåst så de va inte så kul å skjuta idag....

Men annars så va de en ganska rolig andra del av dagen. Jag å Robert tog vårt pick och pack och drog med bussen till Östersund (träningstävling där i helgen) och då skulle syrran och hennes kille hämta oss på busstationen sen och då hände årets grej, the grej of the whole year!!! :P:P:P:P
De var inte riktigt beredda på att vi hade så mycket grejer så de tog med hunden i bagaget också, så de blev lite trångt men vi lyckades på nåt sätt trycka in alla grejer i bilen men sen när vi skulle öppna bildörren så kom dom på att den dörren inte gick å öppna och den andra sidan var blockerad av alla grejer.
Men då fick dom den briljanta idén att vi kunde ta ut hundburen och sen gå via bagaget in i bilen. Så de gjorde vi men de svåra blev ju hur man skulle komma över sätet, så Robert gjorde en dykning med huvudet före ner över sätet så hans ben hängde ut i bagaget ett tag och sen när han kom ner var han tvungen att öppna fönstret och sticka ut fötterna där så att han kunde vända på sig ;) Å jag å syrran skrattade så vi höll på dö, var länge sen jag skrattade så jävulskt :P Men in kom han men de va ingen vits att ja skulle försöka me samma sak så vi fick sitta två i framsätet istället :P

Nä nu ska ja inte skriva nå mer om de ;)
Imorn bli de som sagt tävling, sprint stå på programmet så de bli najs :)

Ha de gött! //MJ

SSBOC avgjort!

Förra veckan susade även den förbi å den här går antagligen lika fort ;)

Igår blev det ett lugnt klassiskt pass upp på myren. Nypistat, strax under nollan och stekande sol, det kunde inte bli så mycket bättre med andra ord :)

Idag blev det lite stakning med skytte, och även idag va de sol, lite kallar dock, men inte allt för farligt ;)
Å idag fick vi även veta slutresultatet i SSBOC! Det blev en delad förstaplats mellan mig och Elina, och Ögren på tredjeplats. Den går självklart in högst upp på meritlistan! :)

Till helgen bli de en träningstävling i Östersund, en sprint och parstafett. Får komma ihåg å inte dricka parasitvatten! ;)

Ha de! //MJ


Final i SSBOC

Blev några dagar sedan senaste uppdateringen nu, inte bra!....

De senaste dagarna har bestått av träning, skola å lite mer träning ;)

Under måndagen och tisdagen hade vi finbesök som hjälp under träningen, nämligen kungen av Düsseldorf, Peter Larsson. Å de va inte helt fel, fick riktigt bra tips :)
Å han hann å ta hem en delseger i SSBOC också, nämligen ett utförsrace! De hamna nog högt på meritlistan de ;)

Idag var det för övrigt final i SSBOC, de blev "storslalom" och patrull (där man var i lag och var tvungen att hålla ihop hela passet).
När det här inlägget skrevs var det fortfarande inte klart vem som till slut stod som segrare, de var många som fortfarande hade chansen inför dagens tävlingar.
Fortsättning följer......

//MJ

RSS 2.0