Snart helg även härborta, och här innebär det tävlingar!

Vad roligt att höra att allt är bra därhemma. Hoppas ni får en bra helg nu, det har ni gjort er förtjänta av tycker vi! Kan ju inte direkt påstå att vi längtar tillbaka till allt slit i skolan, dock måste vi nog börja öppna läxböckerna härborta också innan dom dammar igen helt!

Just nu sitter vi bara och väntar på lunchen och tänkte jag skulle passa på att blogga då har vi det bortgjort. Vi har haft en riktigt skön förmiddag i väntan på vår träning, gick upp och åt frukost vid 8a som vanligt. Sedan kröp vi ner i våra sängar igen och sov fram tills för en timme sedan. Så ska vi upp och träna lite lugnt nu efter lunchen, en slapp dag med andra ord. Framåt kvällen blir det såklart Middag, Möte och Lekar. Killarnas tur att bestämma lekar så dom borde stå som favoriter ikväll faktiskt!

Imorn väntar sprinttävlingar för oss allihopa, ska bli spännande. Många som är revansch-sugna efter gårdagen! Vi hoppas på lite bättre förhållanden och piggare ben så ska det nog bli bra. Och för er som är sugna på att kolla så sänds dom äldre juniorernas tävlingar på Eurosport i varje fall, tider hittar ni på http://www.eurosport.se/. De yngre klasserna kommer nog inte sändas mer än kanske ett kort sammandrag men dessa går att titta liveresultat på internet. Länkar hemsidan dit också: http://www.biathlonworld.com/en/ och därifrån får ni försöka klicka er fram själva.


Och Malin, du kan vara helt lugn. Jag lovar att inte undanhålla något om Mr. Bakåtvolt. Men har varit lite dött ett tag nu, men ingen risk för oro, Tobbe har tagit över det där nu och försöker fixa så det ska gå lite fortare genom att bjuda in Henrik till Sollefteå. Vi får väll se om han lyckas.. Hur som helst står Athletes Party på schemat på Söndag, då finns det ju stor chans att dom springer på varandra! Ska hålla ögon och öron öppna så jag inte missar något. I keep you updated!

Men nu ska vi gå och äta, magen kurrar!

Ingela & Marre


Snart helg:)

Här hemma i Solle rullar allt på som vanligt medan ni glassar runt i Kanada. Träning och lektioner varvas men nu är det snart helg och jag tror att dom flesta ser fram emot den. Är nog inte bara jag som är sjukt less på plugg just nu...
I alla fall jag följde era tävlingar å de var oerhört kul å spännande att se och svordomar blandades med jubel. Ska bli spännande å se vad ni lyckas uträtta i helgen. (Vi skulle även vilja höra hur det går med Mr Bakåtvolt!!!) 
Lycka till allihopa!!!!

För de som tränade i dag var det klassiska intervaller och de senaste dagarnas heta diskussion har varit om klassiska intervaller är bra för skidskyttar eller ej. Oerhört hetsigt mellan Madde å Erika.....

Nä, nu måste ja dra, vissa har ju lektioner å gå på....
Puss å kram å nyp i stjärten // Malin

tjejernas tur idag, och så gick det..

Idag har vi tjejer varit ute och krigat i spåren, då dagens distans avgjoresd under förhållanden som bjöd på något lurig vind och en temperatur omkring -5 grader!
Blev en ganska tung svensk dag, där majoriteten av oss svenska tjejer var rätt missnöjda, både skjut och åkmässigt.
Ingela hade bra fart under skidorna, vilket lovar positivt inför kommande sprint och jaktstart. För oss andra bli de en omladdning, med nya tag och möjligheter.

Ikväll så har vi vart iväg på en kamratmiddag, där det bjöds på myckert god mat och därefter prisutdelning för dem 3 främsta i varje klass. 
Tyskland leder medaljligan efter att ha plockat hem totalt 4 medaljer (2guld & 2brons) Noteras kan, att dem endast ställt upp med deltagare i  dem två älrde klasserna, så dem har alltså tagit 4 medlajer av 6 möjliga, starkt!
 
Marre & Ingela




 


bra grabbar!

Hallå :)

Skönt att ni börja bli på lite bättre humör nu flickor. :) och riktigt fina resultat har killarna gjort, grymt! Upp till bevis för er snart och visa att ni är bäst!  kör hårt! :)

Dagarna är som vanligt här hemma som ni själv säger men kan berätta lite ändå.
Morgon träning för 2-3-4 orna, ett ök pass som var slitsamt och riktigt tungt! träningsvärk i hela överkroppen sen i tisdags.. men vi tog oss igenom 2 timmar på ett bananskal ändå ;) efter passet blev det fisk och pärern, riktigt gott. 
Men nu hinner ja inte skriva något mer, måste springa på lektionen nu så att inte min lärare bli sur på mej oxå! skulle ju vara tråkigt :P

Chipp  Madeleine


Fina svenska prestationer idag!

Det blev bättring direkt med bloggandet hemifrån, är himla mycket roligare när ni berättar lite vad som händer därhemma också, även om det bara är helt vardagliga saker. Vi vill höra allt! Sen fick vi några kommentarer också, det gillar vi starkt! Och några gissningar på antalet tåg-vagnar har vi också fått. Men ännu bedömer vi att antalet deltagare i tävlingen är för få för att vi ska kunna utse någon segrare. Segraren meddelas därför vid ett senare tillfälle. Så fortsätt gissa nu! Ni vill inte missa detta pris vill vi lova..

Idag har vi mest suttit bänkade framför data-skärmen och följt killarnas tävlingar, och vilka prestationer! Henrik var först ut och satte verkligen ribban med sin fin-fina 7e plats! Ett stort grattis till honom. Ochsjälvklart ville inte "de större pojkarna" vara sämre dom, ted åkte till sig en lika fin 8e plats och de andra följde inte långt efter.. Fredrik slutade på en 17e plats, Christoffer på en 20e plats och Tobbe kom 41a efter lite otur med vind. En jättebra laginsats av dom Svenska grabbarna alltså. Nu är det upp till oss tjejer imorn!

Efter killarnas tävlingar idag åkte vi brudar upp och tränade lite, vi körde alla någon form av upptakt och formen ska förhoppningsvis inte vara alltför tokig imorgon och vi siktar högt. Hur långt vi tar oss återstår att se!

Nu på kvällskvisten så är det som vanligt lekar som stått på schemat, och ikväll var det tjejernas kväll. Den hederliga lapp-leken stod på schemat där tjej-laget tog en vinst och vi drog nu ifrån till 4-2 ledning. Härligt Tjejer!

Inget skvaller idag, men värt att nämnas var att "min finne" kom 8a i dagens distans. Inte så tokigt!
För marres man gick det sämre, men en godkänd insats ändå. Men nu lämnar vi det för nu är det nämligen dags för oss att rengöra bössan, ta ett snack med den inför imorn och sedan hoppa i säng.

Ingela & Marre

ojoj.. en rädd monki


Jag får be om ursäkt för att ha gjort er besvikna.. men lite svårt att hinna skriva mellan plugget och träningen och sjukhuset, är lite stressigt just nu.. men ska försöka göra så gått ja kan, hoppas alla andra gör det oxå! för man vill väl inte ha två sura tanter i gänget ;) aja nog tjatat.

Igår så ringde klockan 05.45, bara att kliva upp och sedan gå med raska steg till skolan för där väntade en tuff stycka. Efter styckan så var det pluggandet som gällde för var och en. Kl 1 så samlades vi alla för att köra ett Race eller rättare sagt två race. Första racet var sprint och sedan en jaktstart på det. 6 startade denna tävling och resultatet finns i Sportbladet ;) direkt efter racet tog vi på oss löparskorna och sprang till skolan, snabbt in i duschen för att hinna i tid till kvälls svenska.
Kvällen avslutades för min och jeppes del med att baka en kaka och sen film med surfgänge.

Denna dag onsdagen den 27/1-09 så har var och en gått på sina lektioner.. ja kan inte berätta så mycket mera om det men jag och Erica var och sköt luftgevär i skutrummet iaf. I början funkade ingenting och allt jävlades och då är det svårt att inte bli förbannad, men de löste sig till slut iaf.  "kvinnor löser alla problem"

Men lycka till nu där borta, kicka asset av dom!

Monki Madeleine

 

SKÄRPNING DÄR HEMMA!

Nu är vi riktigt förbannade här borta, vi lägger ner tid och bloggar för att ni ska kunna höra vad som händer och vi till och med fixar en liten tävling åt er. Och inte en enda har kommenterat inlägget eller gissat i tävlingen, dålig stil!

Så nu har vi bestämt oss, efter att ha kämpat med denna blogg i snart en vecka, så tar vi en paus nu! Nu är det upp till er därhemma att skriva ett blogginlägg, för innan dess kommer ingen mer uppdatering härifrån! Så skärp till er nu och ge oss en uppdatering hemifrån. Och kommentera inläggen när ni läser, blir en mycket roligare blogg då ju..

Vi vill avsluta vårat sista inlägg tills vidare med att önska killarna lycka till på tävlingarna idag!

Hälsningar två sura Kanada-gäss!

Hallå igen därhemma

Hej hopp alla bloggläsare!
Här kommer ännu en rapport från canmore, eftersom vi lovat försöka hålla er uppdaterade varje dag.. Ser gärna att ni där hemma också tar lite ansvar så vi bli uppdaterade hemifrån!
Denna rapport kommer dock att vara skvaller fri, eftersom denna blogg den senaste tiden lika gärna kunnat jämföras med en tidning som "Hänt Extra"
Så ni som endast är ute efter skvaller kan sluta läsa nu! Nämner inga namn me Tobbe och Jonas kan vara två tänkbara alternativ.

Träningen idag, bestod endast av en kort löptur, eftersom vi denna dag hade vila planerat. Under den gågna löpturen, paccerade ett tåg förbi, och utav ren impuls bestämde vi oss för att räkna vagnar.. Hur många vagnar vart det??
Gissa och kommentera, svaret finner du i nästa inlägg.. Vinnare av tävlingen, alltså närmaste gissningen, belönas med ett hemligt och mycket eftertraktat pris!

Resten av dagen spenderades i city, där vi lyxade till det med en kopp fika.. Mums!

Skvaller fritt inlägg vart det, men det som nämns nu är inga skvaller, utan bara ren fakta!
Ingela är sjukt eftertraktad av sin finska beundrare. Dag ut och dag in ber han henne komma på besök till deras hotell, och för någon dag sen dök det även upp ett erbjudande, om att övernatta där!  Men numera har han insett att hon säkerligen inte tänker komma, så hans nya taktik är att bjuda in sig själv på vårat hotell. Har väll inte fungerat så bra det heller, så vi får se hur detta drama slutar! Pojken skickar dessutom sms till henne, vilket är snor dyrt.. Snacka om att slänga pengarna i sjön! Jag håller iaf koll på Pinglan så ni där hemma kan vara lugn!

Det var allt från oss!

Marre & Ingela


Marre ute på nya äventyr!

Idag har vi tränat på och tro det eller ej, det har blivit ganska mycket varmare härborta. Idag visade termometern endast på -22 på morgonen och det hann stiga många grader innan vi skulle sticka ut och träna. Så blev ett riktigt skönt och soligt pass i omkring -15.

Efter det hann vi inte göra så mycket mer annat än att äta innan vi satte oss på bussen till invigningen. En invigning som mest bestod av att vänta på att få marschera ut. Vi svenska tjejer hade lite kaxigt målat våra läppar röda och killarna fick sig en pussmun på vardera kind. Tufft!

Efter att vi marscherat ut, lyssnat på några tal och sedan tittat på en hel del fyrverkerier (som jag faktiskt såg ganska mycket av trots min fyrverkeri-skräck!) så var det dags för hemfärd igen med shuttle-bussarna. Enda problemet var väll egentligen att under fyrverkerierna så kom Mr. Bakåtvolt, fast eftersom hans identitet nu är fastställd av samtliga Svenskar så kan vi kalla honom vid hans riktiga namn.. Henrik Brovold fram och pratade med Marre efter att länge stått och spanat på henne.

Det ena ledde till det andra och medans vi andra åkte buss hem försvann marre ut på sina egna äventyr. Hon tog nämligen en romantisk promenad tillsammans med Henrik, och gentleman som han verkar vara följde han henne ändå till vårat hotell. Det börjar verka kärlek banne mig..

Marres kommentar till det hela var: Jag är inte bara i 7:e himlen, jag är i 8:onde!
Fortsättning följer..


är dom inte söta?

Hälsningar Ingela

Uppdatering från Sverige och Sollefteå

hallå alla!

Kul att läsa om er på andra sidan.. ni verkar leva i himmelriket! både bland skidåkningen och grabbsen ;)
goo for it marre! men du förresten ha du kickat grankvisten nu eller?!

Lite uppdatering från oss här hemma.
Förra veckan var en lite annorlunda vecka, vi hade Gradin på besök och han fick ansvaret att hålla reda på oss eftersom kuppen hade andra uppdrag.
Veckans pass var nog skyttepasset på onsdagskvällen där det var vissa som inte förstod vad gradin informerade, men det löste sig tillslut och tur för dom att dom inte blev diskade. :P Roligt och spännande pass där Pajen tillslut stod som en ensam segrare.
Just nu så faller snön sakta men säkert ned och lägger sig så fint på marken, har kommit väldigt mycket nu dom sista dagarna.

Mer uppdatering KOMMER senare :)

Take care
Madeleine




Ett litet tillägg till det förra inlägget

Eftersom Marre så bra dikterade ihop det andra inlägget men glömde ta med lite skvaller så tänkte jag lägga till lite som jag tycker borde få finnas med.. Jonas och Tobbe får hålla för ögonen, resten kan fortsätta läsa!

För idag skymtades äntligen norrmännen, om än bara för en kort stund så hann Marre naturligtvis dit och prata, kvick som hon är.. Att hon dessutom lyckades göra det utan att jag märkte det är en ännu större prestation, men även om hon försöker kan hon inte undanhålla något för mig. Och när samtalet kom upp nu på kvällskvisten kom det mycket riktigt fram att hon minsann hunnit utbyta några rader med en viss Bakåtvolt, vad som sades är lite mer oklart men återkommer om det vid ett senare tillfälle. Och för er som vet historien om Mr. Bakåtvolt så kan jag tala om att Marre låg och kröp under skrivbordet under vårat samtal. Jaadu, det sägs ju att kärleken gör en knasig.. Men krypa under skrivbord?!

Mer information om Marres Norr-bagge kommer senare kan ni lita på!

Sovdags nu,
Ingela

Rapport nummer 3 från Canmore

Tjingeling!
Först och främst vill vi passa på å skicka en grattis hälsning till Madde som var å tävla i Norge i helgen.
Efter en 2:a placering i gårdagens sprint lyckades Madde göra ett kanon race, i dagens jaktstart, där hon avancerade en placering, och därmed plockade hem segern! Grymt jobbat bruden...

Läget här borta i Canmore är bara bra, men hade vi kunnat härskat över vädergudarnas makter, så hade vi säkerligen bjudit på mildare väder. Igår morse var det uppemot -30 grader då vi vaknade men kylan lättade framemot eftermiddagen, så vi tog oss utanför dörren och genomförde ett litet lugnare pass..


Ingela kan nog få det svårt från att lirka sig undan sin finska beundrare, han  har nämligen visat sig vara en riktig kämpe som inte ger sig i första taget! Dessutom är han liksom Ingela, uttagen till Ungdoms OS i Polen, så jag säger då bara:
Se upp Nyman!

Nu är det läggadags för oss! Godnatt
Marre & Ingela


Ny rapport från Kanada!

Eftersom det inte kommer något skvaller hemifrån så får väll vi stå för underhållningen!
Här har det varit riktigt kallt idag, -25 visade termometern på när vi vaknade.
Trots detta begav vi oss ut på en joggingtur förbi Norskarnas hotell, dock inga norrmän i syne!



Besvikna som vi var så vände vi hemåt igen och avslutade våran löptur väntandes vid ett trafikljus.. Vi väntade och väntade, så tillslut efter 5 långa och kalla minuter så blev det äntligen vitt (ljusen här har en vit gubbe) och vi sprang över, hann bara över innan det blev rött. PUH! stackars tanter..



Förövrigt så hade vi besök igår, helt plötsligt stod 3 Finska pojkar utanför dörren. Ingela kände en av dem sen  tidigare och hade skojat med honom att han skulle komma och hälsa på, men aldrig trodde vi att dom skulle gå den 20 minuter långa promenaden till vårat hotell! Snälla som vi är lät vi dem självklart komma in, dock verkar det som det kan ha varit ett misstag. Nu verkar det som om vi inte kommer undan bastun! Ingela verkar dessutom fått sig en riktig beundrare.



Igår premiärsmakade vi Ben and Jerrys! Sjukt god glass, och kom inte och säg att vi är efter, vi tyckte ju bara det var lite häftigare och billigare att äta det i Kanada!



Det var allt från oss idag, här kommer lite mer bilder..

Hälsningar Ingela och Marre


en hälsning från Kanada

Här kommer en liten hälsning hem till våra saknade skidskyttar hemma i sollefteå.
Vi befinner oss nu i Kanada och medans ni förmodligen ligger och sover så ska vi snart äta middag.
Hotellet är jättefint och maten underbar, Vädret är lite varierande men vi överlever!

Hoppas ni har det bra därhemma, glöm inte att blogga och hålla oss uppdaterade,
Vi ska försöka skriva härborta också, nu kommer lite bilder.. njut!

hälsningar Ingela & Marre


Senaste nytt från Monkey Mama

Midvinter nattens sköld är hård endast Monkey Mama är vaken, alltid redo att uppdatera det senaste! Vaknade med en chock imorse att min lilltå låg utanför täcket o frös, min hjärncell kopplade snabbt att det måste vara kyligt. Min instinkt visade sig vara korrekt när min blick nådde termometern där kvicksilvret hade sjunkigt till -26 grader. Dagen har flytigt på i kylans tecken. Trots denna kyla så gjorde vi hallsta och sedan en tuff hockeybockey match på nipvallens nyspolade is. // madde i samarbete med den legendariska och älskade Nyman:)

Årets första avåkning!

Förra året när degen ofta färdades bakom ratten så hände det lätt att vi slant av vägen med våra blåa supergryma minibussar, men sedan försvann det starka avåkarkortet och avåkningarna blir allt färre i kombination med en sämre vinter.

Men idag hände det! På väg upp mot skidskyttevallen så tog Kari årets första avåkning! Efter att vi insett att farten inte skulle hålla ändå upp till toppen så var det bara att backa ner igen. Men det var verkligen som att backa ner bambi på hal is, och det blev verkligen en no-control-gummiboll-upplevelse.

Men, Köppens superhjälte smög sig fram och stuvade ner bussen (ganska mjukt) i snödrivan. Kanske en av årets häftigaste backningar, och helt klart den mest adrenalinfyllda upplevelsen detta pass. 

Hägge sa att det gjorde lite småont i nacken. Annars gick det väl bra...? 

...Eller var det någon som kissade på sig?

Frusna snorkråkor och prinskorvsfingar

Andra dagen på detta SM är äntligen till enda. Flera timmars tvångstävlande i Torsbys snorkyla gjorde de flesta pekfingrar lagomt sten frysta, så testa skjuta med prinskorvar nästa gång ni ligger på vallen då får ni minsann uppleva det vi fick göra idag.
Men trots allt så verkar det som att många är födda med prinskorvar på händerna, för det var många som sköt bra idag.
Kerro togs sig med frusna snorkråkor och leende läppar imål som guldmedaljör. Grattis till Goofarfar!
Här komma en snabb intervju med segraren.

Hej Hannes. Grattis till guldet!
Hur står det till?
- Bra, lite trött bara men ändå överlycklig över segern idag. Sitter i bilen på väg hem till Barsele, så har ha lite stjärnsmärta för tillfället.

Åå fy fan! aja..
Berätta om segerloppet?
- Jag darrade som ett asplöv i den vindstilla Torsby kylan. Första varvet gick förvånandsvärt lugnt, men ökade sedan rejält. Skyttet funkade riktigt bra, jag är nog född med s.k (prinskorvs fingrar)

Jaså, du säger det.. nu till något helt annat.
Är du rädd för monster under sängen?
- njae, inte monster under sängen men tandtroll är ganska läskiga.

Ja de är förjävligt, själv är jag bara rädd när kaja bjuder på glass.
Har du fått mycket brev på sistone?
- Nja, jag brukar få ganska många beundrarbrev från äldreboendet hemma i barsele, tanterna är riktigt störttokiga.

Åh, halva inne där;)
Drömde du något trevligt inatt?
-Njae, ja komma inte riktigt ihåg, men kan tänka mej att det var om de där tanterna....


För övrigt så fick vi ett silver genom Marre.

Dagen flipp står Fredrik för.
Han sumerade loppet på detta sett ( kylslagen start och kokhet målgång) :
- "Det är som att kissa på sig, fast tvärtom".

Dagen flopp står Joakim för.
Han verkligen ääälskar straffrundan och beslutade sig även att ta ett extra varv när han sköt fullt.


Men kalla fötter och tomma magar sitter vi ensamma och gråtandes i en mini buss suktandes efter ronaldmcdonalds gyllende mat och hälsar er alla en fortsatt trevlig afton.

I21 - maffian
 




 

Första SM dagen

Hallå allt folk! Lite uppdatering av dagen. Vi fick med oss en vinst genom den grymt säkra skytten, Marielle! Fem snabba. Hur kändes loppet? - Nä de kändes inte så jätte bra, typ. Men skyttet känns kanon. Vad hade du för förväntningar innan idag? - Att nå upp till pallen. Hur kändes det då att få kliva högst upp då? - Joråsatt, med ett stort skratt efter. Hur se du på morgondagen? - Jag tror den blir tuff, finns många där bakom som jagar och har doft på medaljerna. Vad har du för förväntningar på det kommande JVM? - de e ba o åk! ;) åker dit och gör mitt bästa och ser hur långt det räcker. Ja åter till dagen, en bronspeng knep Ingela, femte plats genom Madeleine, sjunde platsen togs av Malin, åttonde plats genom Erica. I H 17-19 var det jämnare än jämnast alltså jämt. Dom 9 första inom 22 sek!! Hannes gled in på en fin 6 plats, bara 11 sek efter segraren. Jonas gjorde ett grymt lopp och slutade på en 9.de plats, endast 22 sek bakom. Joakim som gjorde säsongspremiär och sköt grymt, bara en bom, slutade på en 12.e plats, 16.e plats utav Jesper och 18.e platsen togs av flörtFredrik ;) Jag hoppas att det blir en lika fin dag imorn som idag och lycka till allesammans. / Madeleine

Vem vet vad det nya året för med sej...

Jaha, så är det ett nytt år. Det gamla är avslutat och innehöll massor av roliga och oförglömliga stunder, och jag hoppas och tror att det blir minst lika många under det här året;)
Det blir en riktig rivstart på 2009 och redan i helgen är det dags att hänga på sig bössan igen och ge sig ut i hetluften. Det är nämligen dags för SM-tävlingar i Torsby i sprint och jaktstart. Nu får vi hoppas att alla hittat formen mitt bland alla julklappar, skinka och knäck så att vi får åka hem med massor av medaljer i bagaget.

Lyckat till allihopa och jag säger precis som Madde. Nytt år, nya möjligheter!!!

/Malin

RSS 2.0