Gamlingar på bal!

Så har det ju varit en väldans fin tillställning för alla gamlingar (treor och fyror) med fin middag och gammeldans (bugg, foxtror, vals och barnet utan hjärncellers så kallade "dans").
Efter många timmars fixande och trixande med hår, klänningar och smink var i alla fall alla väldigt eleganta och alla passade på att visa upp sig i parken framför alla fotografer för att sedan bege sig till slottet.
Goood middag och dans stod på programmet och det mest glädjande under kvällen var att Micke fick titeln som balens konung! En finare merit är svår att få!;) Grattis grattis!!!


Kan också berätta att våren verkligen kommit till solle och det bekräftades inte minst under helgen då grillen åkte fram med en och annan grisrumpa på;) Det gillar Gammelmormor skarpt!


Ha det bra och njut av vårsolen! // Gammelmormor i egen hög person


PS. Bilder från Balen kommer så småningom DS.


Tänk vad tiden går fort när man har roligt...

Jaha, så var påsklovet över och det är åter dags att ta sig tillbaka till Solle och skolan. Gammelmormor själv har gått i tre dagar nu för att hinna till Solle i tid. Det går inte allt för fort när man är halvblind och går med rullator, men det går!
Gammemormor har fått rapporter från Bruks som säjer att Pinglan imponerade stort i gårdagens lopp där hon blev fyra. Tyvärr bröts det innan Gammelmormor fått fler resultat, men hon återkommer om hon inte glömmer bort det. Man kan inte lova allt för mycket i hennes ålder...

Glöm nu inte bort morgonstyrkan i morgon bitti klockan 06.45 prick! Morgonpigga och helst utan Cruella Devil frisyrer...
Sov gott och dröm sött om mej! // Gammelmormor

DET SNÖAR I SOLLEFTEÅ

Ja vad ska man säga om vädret, ena dagen kan det vara strålade sol och man tror då att det börja lida mot sommar.. men ack så fel man kan ha, det vitaguldet har fallit över sollefteå igen, men inte allt för mycket :P men vi komma nog kunna åka skidor här ett tag till så som det ser ut nu, =)


De flesta skidskyttar och längdåkare är i Bruksvallarna nu och kör sista rycket nu innan snön sakta smälter bort, medans vissa är på respektive hemmaplan.
I Bruksvallarna har dom tävlat sprint i dag, med massa framgångar, bara att nämna några, vår egen Ingela Andersson gled in på en andra plats i D17-18 strax efter Evelina Settlin som vann klassen. Emil "Limpan" Linell tvåa i klassen H17-18, där även Linus Öberg/Forsberg placerade sig bra genom en fjärde plats. Jens Lundgren två i klassen H19-20, Fredrik Jonsson femma och Tobias Engblom som sexa. Grymt kör av alla och njut av det sista tävlingsdagarna och kicka asset av allt o alla!

uppföljning av helgen komma..

p.s kör aldrig brutalbänken själva!! d.s
 
/ Madeleine

Nu är det snart dags för skidorna att gå i ide till nästa vinter...

Ja, nu när det är påsklov och alla är hemma och blir uppassade av sina päron så då tänkte Gammelmormor passa på att uppdatera om hur läget är i älskade Solle.
Solen skiner, fåglarna kvittrar, tussilagona blommar och snön smälter med rekordfart. Från säkra källor har Gammelmormor hört att turerna upp på myren kan vara över för det här året. (Gammelmormor kan som bekant inte komma upp på myren med sin rullator och måste därför lita på rykten...)
På Hallsta ligger det dock bra me snö så skidorna får kanske vara vakna ett litet tag till. Om inte annat så blir det väl förhoppningsvis en tur till Stekken under senvåren...

Ja allihopa nu vet ni vad som väntar när ni kommer tillbaka till Solle och kom i håg vad en klok (eller dum?!) människa en gång sa
"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken"

Njut av lovet för snart måste ni dras med mej igen //Gammelmormor

Är det dags för Gammelmormor att åka till Blåkulla????

Jajamen mina damer och herrar, så var det dags för lov för oss tappra själar som släpar oss till skolan varje dag... Skärtorsdagen är kommen och det är snart dags för Gammelmormor och åka till Blåkulla för att träffa sina själsfränder, menmen, Gammelmormor är tillbaka till lovets slut igen så ni behöver inte vara oroliga!

SM- helgen är avslutad och som Gammelmormor förutspått blev det några till medaljer. Hägge-Boy var med och tog ett brons i seniorstafetten(!!) tillsammans med två gamla solle biathlonare, Go-farfar fick ett brons på masstarten och Gammelmormor kom i mål med rullatorn på en silverplats.

Eftermiddagen har tillbringats på torget i det stora Sollecity för att fira våra stjärnor. Mycket folk men våra grabbar hördes nog mest i af. Bra jobbat!

Nu är det som sagt påsk och Gammelmormor ska passa på att ge er en liten varning. Ät inte för mycket påskägg, det kan straffa sig när balklänningen ska på... :)

Ha ett trevligt lov allesammans så kanske vi ses på Blåkulla?! // Gammelmormor


Första sm-dagen avklarad och Gammelmormor summerar...

Jaha, så var dag nummer ett i skidskytte Meckat Östersund över. Kristallkulan har avgett sin dom och vi fick en medalj (eller buff?!) av den finaste valören till Skidskytte gym. Det var Barnet utan hjärnceller som gjorde ett fint lopp och fick stå överst på pallen. Grattis!!!!
Gammelmormor kan avslöja att det finns fler medaljer att vänta under helgen... I morgon är det stafettdags och då är det bara dom som har några kompisar som får åka så lite synd för Pajen och Pinglan som får följa loppet från åskådarplats....


Laddning pågår för fullt så i morron blir det fart och fullt skytte.

//En superduper laddad (snart i af) Gammelmormor


 PS. Långberg tycker att vi måste ha riktiga skor på oss och inte sådanna där töntiga tygskor. DS


Senaste nytt från Gammelmormor...

Säsongen börjar lida mot sitt slut och våren är på väg med stormsteg. Nu är det bara sm-tävlingarna kvar och på fredag är det distans-dags, följt av stafett och masstart under helgen. I morgon bär det av för de allra flesta (nån kanske tycker det är coolare utan gevär och drar till Pajens hemtrakter i stället) de många milen till Sveriges skidskytte Mecka Östersund. (Alla trogna skidskyttar ber för övrigt fem gånger om dan vända mot Östersund)
När Gammelmormor tittar in i sin kristallkula kan hon se att det blir många sm-medaljer till solle biathlon under veckoslutet. Återkommer senare med var dom hamnar...

För övrigt jag passa på att gratulera en nybliven världscupvinnare och hon är ju såklart skolad här på solle biathlon. (var annars???) Grattis Helena, du har visat att det går!

Nu ska gammelmormor kanske släpa sig tillbaka till den strålande solen, för sol är ju bra mot rynkor. Eller???
Puss å kram å nyp i stjärten// Gammelmormor i egen hög person

RSS 2.0