Sista timmen i februari

Kerro och Erica vann barentskampen i sina klasser idag. Grattis, grattis, grattis!

Hur gick det för pajen då?
Bra.

Imorgon är det stafett!


Jeppe kom 4a på skejtvasan i sin klass. Det är stort.


Hoppas alla andra får till det under lovet också - så hörs vi när våren börjar att falla in!

Godnatt/ Paj

HALLÅ FÖRESTEN; Timrå-Luleå 2-3.

Kexsjuka, flunsa, hemfärd och träning!

Ja, på skidgym händer det mesta nu. Kexsjukan och flunsan härjar som bäst i skidgym korridorerna, så lyd Långbergs råd allihopa och sitt isolerade på varsitt rum till stormen är över!
Var som sagt ett lite reducerat manfall på träningen i dag då tvåorna var tvugna att använda sina ärthjärnor på en svenska skrivning och en del andra låg nerbäddade eller planerade för hemfärd. Menmen, glada i hågen drog Barnet utan hjärnceller, Gammelmormor, Jokkemokk och en halvkrasslig Långberg (hur har han lyckats bli sjuk då de är isolering som gäller är en gåta...) upp på Hallsta för en massa underbart jobbiga intervaller. Kan oxå passa på att berätta att barnet utan hjärnceller även hann passa på å testa det vita guldets mjukhet ett par gånger.
Alla nordbor packade sina SMÅ väskor redan i dag för att åka upp å tävla i den anrika Barentskampen. Annars får vi andra sörlänningar plåga oss i genom ännu en skoldag innan vi får efterlängtat lov.
Men, den som väntar på nåt gott väntar aldrig (eller e de alltid?!) för länge!

Puss å kram, hela dan´(eller förresten, glöm det, isolering gäller!) // Gammelmormor

Senaste nytt från Gammelmormor!

Jaha, så blev det dags för en liten uppdatering igen av Gammelmormor herself. Har suttit barnvakt åt barnet utan hjärnceller hela kvällen men efter en gonattvisa från mixmegapol och svenskaplugg så somnar hon sött....
Nu är det sista veckan av slit innan vi äntligen får EN HEL VECKAS LEDIGHET!!!!! Men, snälla som de flesta lärarna är så passar de på att ge oss massor av prov innan vi får pysa i väg, så det är nog många som hänger över diverse läroböcker denna vecka.
Vi har fått besök av en konkurrent från norr som bestämt sig för att spana in Solle Biathlons träningsutbud på nära håll. Korta intervaller stod på schemat och efter att vissa tagit i så de närmast kexat (nämner inga namn...) så var det äntligen över.
 Nu har vi några timmar av vallning (vi har skidtest i morron), dusch, käk, plugg och förhoppningsvis även lite sömn innan det åter är dags att vandra i väg till vår älskade skola för den älskade morronstyrkan! Nån som hörde ironin el?...

Vi har även fått hem våra UOS-tjejer, Hägge kilar visst stadigt och Kajjan e på vift...

Det var allt från mej, puss å hej!

//Gammelmormor

Ingela har visat världen!



GRATTIS TILL UNGDOMS-OS GULDET VID DAGENS JAKTSTART !

hälsning från Slask- Polen

Hej alla där hemma och allt annat trevligt folk !

Jag tänkte berätta lite om polen och resan hit.

Fredagen den 13 februari drog vi oss mot Arlanda för att sova där över natten. Flygresan från Kramfors till Arlanda gick rätt hyfsat, mkt nerver från min sida dock..men Ingela och gradin är lugnt själva. Väl framme gick vi till hotellet och sedan var det mat som gällde. Kvällen blev lugn med mycket prata och kortspelande.
06.30 ringde klockan, snabbt iväg för att stoppa i oss en rejäl frukost. Efter det packade vi ihop och begav oss.. redan där började det, välte hela vagnen i rulltrappan, skidorna, bössorna och allt.. paniken kom men vi var inte ens nära på att fastna... :P
När truppen hade samlats gick vi ombord på planet som skulle ta oss till Waszawa..
 
När vi landat så kom problemen! Vi hade inga biljetter till Krakow. Vet inte hur det gick till men så var det iaf.. "sprang" till biljett grejen och efter en stund så fick vi dom. En snabb lunch för Daniel och Anna som blev uppropade och gatt gå till beväpnade, stora, läskiga människor.. och knarkhundar. Dom fick riva upp alla kläder och allt.. sportdrycken blev kolla av knark hundar oxå. Men dom blev kvar där ett jäkla bra tag, vi andra klev på planet och var beredd på att lyfta.. men vi satt där en timme för att vänta på Daniel och Anna som hade blev tillsagda att dom inte få flyga med vårat plan utan måste stanna där.. men så blev det icke utan dom kom på och allt var frid o fröjd.

Flygresan va hemsk, storm typ :P men vi landade med en lättnad! tog ut bagage eller de vi hade iaf... hela 24 bagage fattade, alla skidor och 3 bössor och valla utrustningen. Ingen visste vart det var, dom var verken i Waszawa eller på Arlanda. Då kändes det kanske kört och det var inte alls många glada minner då kan ja lova. Men vi kunde inte vara kvar där hela natten. Vi hade 2 timmars bussresa till wisla, trodde vi... snö storm och rikitgt kassa vägar, drygt 4 timmar tog det! dom sista 2,5 milen tog typ 2 timmar. 
Inte många som tålde det just då, Simon var nog den som visade det mest..aja bussen höll ju iaf :P
Efter 4 timmar i bussen så blev vi avsläppta, därifrån gatt vi gå typ 30 min för att bussen inte kom upp för backen som vårat hotell låg ovanför på. Men endel liftade oxå. 
Ja det var alla hjärtansdag, hoppas alla eras var en bättre dag! 

Söndagen blev vi oförberedd väckta tidigt för att hinna ta bussen klockan 8 för att träna.. men när vi stod och väntade på bussen så fick vi ett besked om att vi inte komma ta oss till skidstadion för att det är så mkt snö och dom verka inte ha nå snöborttagare (komma inte på vad det heter men aja ni fattar) så vi fick inte träna. In igen och bytte till löparskorna och Daniel och jag tog en löptur runt om i byn.. Ingela, Simon och Anton drog till Krakow och hämta ut bössorna.. 

Invigning var det igår också.. inte riktigt lika mäktigt som i Peking, men trevligt var det. 

aja det var lite om starten på resan, hoppas det är fint väder i Sverige och att ni har det bra. :)

oo du marre jag ha inte riktigt koll på Ingela,  hon lämnade mej på invigningen men finnen är efter iaf eller så är det tvärtom :S aja en sak är klart han förstår inget..


/ Madeleine





 


Hej hopp Gummisnopp!

Nu har vi fått hem våra kära JVM-åkare och dom hade det mesta med sig hem. Kanadensiska utvikningskalendrar, godis, erfarenheter och den kanadensiska KYLAN. I morse när vi slog upp våra leende guldbruna ögon och blickade ut över ett nyvaket Sollefteå så hade kvicksilvret krupit långt under nollan, ända ner till 25 graders strecket nämligen.
Men efter att ha klätt sej så mycket att man lätt kunde tas för Michellin-gubbe i stället för skidåkare, bar det upp till toppen av det oerhört höga Hallstaberget. Och tro det eller ej, men där uppe så var det så varmt att man nästan fick lust att ta på sig bikinin och lägga sej å bättra på brännan. I alla fall om man jämför med temperaturerna som var nere pä stan...

Annars så har de flesta tagit sig till varmare breddgrader, nämligen ner till Ulricehamn för att tampas med folk utan gevär. Lycka till allihopa!!! Nu visar ni att ni är minst lika bra med gevär som utan! Kicka längd-ass!!!!


Ett extra lycka till till våra UOS-åkare som åker till Polen i morron. Ragga lungt bland polackerna å lämna norskarna till Marre.......


Sov gott och dröm sött om oss.....//Monki Mama, Gammelmormor & Barnet utan hjärnceller


Ungdoms OS

Nu önskar vi Ingela och Madde lycka till på ungdoms-OS!

Wintergames och Swe-cup!!!

Veckan som gått har vi jobbat som funktionärer på Winter Games. Det är otroligt facinerande att se hur duktiga de är. De tävlar även om de saknar armar, ben eller sin syn. De har lärt sig att klara sig själva och att göra det bästa av sin situation.
Jag har även hittat en till idol under de här dagarna. Det är en tysk som saknar båda sina armar men som ändå klarar av att tävla i skidskytte med hjälp av diverse påhittigheter. Helt fantastisk!!!
I helgen är det Swe-cup tävlingar i Sundsvall. Passar på att önska ett särskilt lycka till till våra ettor som i dag gör sin tävlingsdebut i skidskytte. Men såklart önskar ja er andra också ett stort lycka till!!!! Återkommer senare med resultat från tävlingarna.

Hoppas alla får en kanonhelg vare sig ni tävlar eller slappar som jag....
Puss å kram// Malin

Veckans fråga!

Hur många LOKA har jeppe druckit och samlat på sig sen 1,5 år tillbaka?


(En del av samlingen)

Kul vecka denna vecka!

Längdarna hade lektion med bengan om vett & etikett på tävling förra veckan. 
I helgen åkte brynte alla sprintfinaler samtidigt som han räckte ut tungan...

För övrigt så skulle micke, ensam från sollefteå biathlon, ha åkt 15km F på söndagen, men han kände att han var påväg att bli förkyld. Eller var det kanske engbloms katt som var boven i allt?

Gårdagen bjöds förutom på tårta på en smäcker skidtur med skolans skidor från nästan medeltiden, eller ja, i alla fall någon gång från Karis storhetstid i spåret. Vi åkte med Gradin i spetsen, på igensnöade vägar längs vemyra och TG-höjden. Solen sken, kvicksilvret stod på -15 grader och Kerro hade fart i benen. 

Idag, och 2 dagar framåt befinner vi oss uppe på Hallsta och hjälper till med paralympic wintergames, ingen riktig skola med andra ord. Vi ska hjälpa blinda och träffa rätt. Idag fick vi testa hur det var. Det kändes som om i alla fall jag hade talang för det, men det känns inte som om jag vill bli blind. Därför är det bara att hugga i, fortsätta jobba mot helgens tävlingar i Sundsvall där förhoppningsvis ett supertaggat gäng från Sollefteå deltar!



Våra kanadensare med respektive norrman och finne är välkomna hem på torsdagkväll! 

Tjohej
Pajen

Micke är 20 år!

Ikväll firades Micke. En smaskig tårta fanns på surfan som var superpoppis för att den var så supergod. Micke är också superpoppis för han är super 20! Grattis Micke!


RSS 2.0