20/10-09,

En speciell dag för alla vi som älskar att åka skidor! :)
Första gången vi stod på skidor idag, förutom Ingela som gjort det ett antal gånger innan oss andra, men för oss var det en underbar känsla och man blir som en lyckligare människa för ett tag när man åker där och inse att man saknat detta väldigt mycket och att man äntligen får göra det.

Lugnvecka i veckan..på fredag får vi höstlov, tror att alla tycker det ska bli skönt med lov så man kan hämta andan en stund och lämna plugget för ett tag.. dock vill vi inte lämna varandra, vilken gääng vi är! ;)




skidturen, från vänster:

Brink, Ingela, Erica, Pajen och Anna

Ta hand om er alla,
Madeleine


Halvvägs till treriksröset

Medans de flesta andra andra stannade kvar i Sollefteå för att umgås och ta hand om våra gäster från Frankrike och Finland passade jag på att ta chansen att få åka lite skidor. Och som vanligt var första skidpasset ingen besvikelse! Det 20 cm tjocka snötäcket som lade sig hos oss i onsdags låg fortfarande kvar och spåren var riktigt bra för att vara 8:e Oktober. Var lite ojämt på vissa ställen, men det blev ju bara desto bättre balansträning..

Tempraturen upp hos mig mätte -8 innan avfärd så jag hoppas det håller i sig och att snön letar sig till Sollefteå snart också! Skulle ju inte göra något om snön kom lite tidigare nu när det inte blev något Torsby-läger..

Och en sak till, har såklart hunnit med årets första vurpa, men det var väll ingen skräll kanske.. Övar på en repris av min och Marres super-vurpa från ifjol! ;)

Här kommer några bilder





Over and out,
Ingela

Bättre sent än aldrig...

Ja, nu var det ett tag sen det blev något nedskrivet på denna fina blogg och det har hunnit hända en hel del. Under veckan har det nämligen varit utländska gäster å vimlat runt i skidgymkorridorerna. Närmare bestämt 6 stycken frannar och 6 stycken finnar. De har bott hos svenska elever under veckan och även om det i bland varit lite problem med språket så går det mesta att lösa med lite vilja och en massa charader.
Frann-Finnarna har fått prova på rullskidpass, myrlöpning, det fruktade Hallstatestet, race, innebandy, curling, sightseeing i Solle-city, go-cart och en hel del trevlig tid med alla underbara svenska elever!
Även fast det är ganska skönt att manskapet i lägenheten är halverat så är det samtidigt lite tomt oxå... Menmen, det vanliga livet är tillbaka och det får väl både ses som både positivt och negativt:P

Veckan som kommer är det en massa träning och skola som gäller eftersom det planerade lägret i snörika tunneln blev inställt av olika anledningar. Menmen...
Orkaskriva nå mer, kanske kommer några bilder från veckan så småningom. Puss å kram, skumbanan // Gammelmormor

Ps. En marknad utan munkar suger. Ds.

RSS 2.0