Helg, ljuva helg!

Helg är verkligen underbart när man känner att man behöver en time out.  När man verkligen är less och irriterad är det oerhört skönt att få åka hem till mor och far och bli omhändertagen ett par dagar. Men, tiden går ju otroligt fort när man har roligt och nu är helgen nästan över.

Nästa vecka blir en lite lugnare vecka. Tre hårda veckor ar avklarade och nu blir det till att ladda batterierna för nästa hårda period. Men, självklart måste det ju finnas med en utmaning även denna vecka så den blir i form av Hallstatest på torsdag. Yeah!

Annars händer det inte allt för mycket förutom att vi har kommit till den tid då det är dags att ha första provet i princip alla ämnen så det är en hel del pluggande... inte så roligt...

Nä, man kanskie själv skulle ta tag i plugget och läsa lite om "lag och rätt". Annars skulle jag nog kunna skjuta upp det till i morron i stället... Puss å kram // Gammelmormor

Ny vecka, nya möjligheter!

Så är det måndag igen, veckans sämsta (eller kanske bästa?!) dag. Då har man hela veckan framför sig, full av möjligheter. Men å andra sidan så har man en hel veckas pluggande kvar innan man får vara lite ledig igen... Hmm, livet är svårt i bland!

I dag stod det komb på schemat för alla skidskyttar. Vädret var strålande (dock snorkallt i morse, e vintern redan på väg måntro? Me like:) ) Kan även berätta att det satts upp nya skyltar på vägen upp till Hallsta. Varning för rullskidåkare med mössa på huvudet i stället för hjälm, men det hade förstås E.Gradin en bra förklaring till så blev ni nyfikna så är det bara att kontakta honom...

Tycker oxå att det skulle vara trevligt med fler writers här på bloggen så att ni slipper läsa Gammelmormors eviga gnäll. Om ni är lite senila och inte kommer i håg de magiska ordet så är det bara att kontakta Gammelmormor herself, om ni har tur kanske ni hittar henne i skidgymsoffan:)

Puss så länge! // Gammelmormor

Äckliga ormar och vilsna hundar

Ja, dagens träningar bjöd på en hel del händelser. På morgonen var det en vovve som kommit lite ur kurs och letade älgar på skjutvallen och på eftermiddagen höll Gammelmormor på att trampa på en orm som låg och myste i solen. Bolt hade stått still i jämförelse med Gammelmormor när hon satte av i en skrikande spurt.

Annars rullar veckorna på med en väldig fart och nu är vi inne på den 4:e(!!!) veckan i skolan. Ojoj, med den här farten är det snart dags för studentfirande igen...
Under veckan kommer det att bli lite tester av olika slag, andra halvan av gruppen ska kolla så att hjärtat finns där och slår och alla ska i väg och bli tömda på blod på vampyravdelningen.

Avslutar med lite kloka ord. Live life, have fun!!! Kom i håg det när ni pumpar intervaller i morron!
// Gammelmormor

Skolstart= sjuk (men förhoppningsvis inte grissjukan...)

Ja, och detta år är inget undantag. Två veckor i skolan har passerat och jag tror att nästan alla är eller har haft en släng av alla de förkyldningar som virvlar runt i skolans korridorer. I torsdags var det dags för höstens första Hallstatest, dock med ett ganska minimerat startfält. De som var friska och hela plågade sig genom det underbara testet fölt av några intervaller i A3+ tempo. Bra jobbat! Nästa test vill vi dock ha fler startanden...:P

Annars flyter allt på som vanligt. De som först såg ut som oerhört vilsna orienterare utan karta (ettorna) börjar nu hitta väldigt bra i skolans skrymsler och vrår och de har kommit n bra i den stora familj som vi alla är:)

Just nu är det väldigt tomt i Solle, de flesta valde nämligen att åka hem till far och mor under helgen. Men förhoppningsvis är alla tillbaka på måndag igen för en ny vecka full med plugg, träning, antidopingföreläsning m.m.
See yaa // Gammelmormor

Lite uppdateringar om veckan som gått...

Ja, det har ju faktiskt hänt en hel del under den lilla tid som gått sedan skolan drog i gång med full fart. I fredags var det dags att snöra på sig de klassiska pjäxorna och sitt gladaste humör för att åka till Stöndar. Cirka 3.5 mils stakning blev det ( tränarna har ju självklart hittat på en omväg så att vi ska få åka extra länge och få det dubbelt så roligt) innan vi kunde svänga in till Bettans konferenscenter.
På lördag morgon/förmiddag/dag (beror lite på hur fort man sprang) var det dags för den berömda Stöndarturen. Ett maratonlopp var sträckan men vi var dock lite smartare än de knasiga friidrottarna så vi sprang i skogen i stället för på asfalt. Eller skog och skog... Var allt från skog till myr till grusväg till vattenfyllda diken(?) som höll på att dränka de lite kortare eleverna...
Menmen, allt går med lite jävlar annama, så alla letade sig tillbaka till Bettan. (Var kanske doften från hennes goda mat som gjorde att alla hittade tillbaka?) På eftermiddagen blev det en sexkamp som gamlingarna anordnat och segrande ur striden gick Rullstolsmaffian med Gumsan i täten. Grattis grattis!
På söndagen var det bara att ta sig hem på samma sätt som man kom till Stöndar, med andra ord med rullskidor på fötterna. Tror att alla blev ganska glada när de såg skylten "Välkommen till Sollefeteå"...

Men, en helg som detta bränner man ju en hel del kalorier, men jag tror att de flesta lyckades äta i kapp en hel del under resterande tid av söndagen;)

Nu väntas närmast det underbart härliga Hallstatestet på torsdag. Wihi

Här kommer lite bilder från helgens lekar. Enjoy! // Gammelmormor

Gissa rumpan!

RSS 2.0