Snart tillbaka igen!

Hej hopp allihopa! :)

Hoppas ni njuter av lovet och hinner vila upp er lite innan skolan drar igång igen.. Vill inte förstöra resten av lovet för er, Men är fakitskt inte så jätte länge kvar nu! Jag tycker det ska bli skönt att komma tillbaka, har hört att det är folk som redan börjat infinna sig där i väntan på det nya året. Men innan skolan drar igång igen ska vi ta oss ner till Torsby en sväng på Swe-Cup tävlingar och JVM-uttagningar och för många väntar också ett stopp i Åsarna och längd J-Cuper innan det är tillbaka till skolbänkarna som gäller.

Snart börjar ett nytt år också, och till och med ett nytt årtionde. Ska bli spännande att se vad det nya året har att bjuda oss på! Tror det kommer bli ett bra år, med bra träning och lyckade tävlingar och en hel del roliga påhitt..

Men nu ska jag bege mig ut och träna, termometern visar -15, känns som sommarvärme med tanke på att det är det varmaste vi haft på två veckor.. Så börjar kanske vänja mig lite vid kyla lagomt till Torsby som jag hörde ryktas om skulle bjuda på samma kalla väder iår.. BURR!


Overandout,
Pinglan


Nu är glada julen slut, slut, slut...

och verklighten har kommit i kapp en ordentligt. Det plingade till i mobilen och det väntade smset kom. Man hade förträngt det några dagar, verkligen varit ledig, men så var det dags igen. "I morgon är det ny period. Och det betyder: träningsdagboken ska vara i fylld".
Tror det var fler än jag som fick lite att göra...

Men julen har passerat och för egen del har den varit kanonbra med massor av julmat, julgodis ( äntligen!!! Efter några veckors uppehåll. Det här går jag inte med på fler gånger, Långberg!), julklappar ( vet inte hur jag lyckats vara så snäll...), mycket snö och mycket mys med min heltokiga släkt och familj. Kan säja att det verkligen var lite annorlunda tomtar som kom...

Snön har fallit tungt över solle och bara i natt kom det maaaaaaassor. Får hoppas att det blir fint och bra på Hallsta nu, har varit lite av en skicross-bana under jul:P

Året är snart slut och Gammelmormor ska ta och fundera ut lite bra nyårslöften. Tipsa gärna! Och kom i håg, nyårslöften är till för att brytas...;)

Snöpussar // Gammelmormor

Rapport från Boden

Ja, nu var det ett tag sen det blev uppdaterat här, men tänkte att jag skulle berätta lite om helgen i Boden. Boden bjöd på ett sjuhelvetes kallt väder, så pass att de småbarnen inte fick ställa sig på startlinjen på söndagen. Men oss äldre är det inte lika viktigt med... barnen e ju vår framtid och för oss bär det bara utför så varför inte skynda på processen?
Nä, allvar nu, termometern visade mellan 14-17 minusgrader hela helgen så det var lite bitigt och skidorna sjöng en rätt så gnällig melodi då de gled fram i spåret.
På lördagen var det dags för sprint och där lyckades Solle biathlon med massor av pallplatser trots att toppformen inte var på plats hos alla. det lovar gott!
En fin trippel i mellantjejernas grupp genom Monkimamma, Pinglan och AnnaST, Hägge blev trea i samma ålder men i killgruppen. Barnet utan hjärnceller och Gammelmormor blev tvåa och trea i tantgruppen och ÖT blev trea i småpojkarnas grupp. Sen var det förstås en massa andra bra prestatiner oxå! Bra jobbat allihopa!

Söndagen var det dags för loppet utan straffrundor, dvs distans. Det gick inte riktigt lika bra, men man kan inte vara bäst jämt... Höll på att bli en trippel igen i mellantjejernas grupp genom Pinglan, Monkimama och Runken, men det kom en norrbo och la sig i det hela i sista stund...

Jaja, helgen är över och nu blir det jullov innan det är dags att dra nedåt i landet i stället, nämligen till Torsby.
Hade gött// Gammelmormor

PS. Nu får jag äta godis igen. Jippie! DS.

Snön ligger tjock på gator och torg...

... men dock inte i Solle där det mesta är grått förutom den 1.2 km långa konstsnöslingan. All julstämning känns som bortblåst när det vita guldet försvunnit. Har oxå en dålig nyhet: årets julkalender var verkligen en besvikelse, till och med för barnslig för mej och det säjer en hel del!

Världscupen i Ö-sund avgjordes oxå helgen som var och då var det några föreddetta Solleelever som lyckades väldigt bra. Ett stort grattis till er! Kanske främst till Helena som vann både distansen och bragdguldet. Grattis!

Lägret i Ramund var.... KALLT! Termometern visade -23 grader i 2 dagar så någon komb blev väldigt svår att genomföra. I stället blev det till att träna uppe på Kläppen där vädergudarna var lite snällare. Menmen,  vi fick ju jaga längdåkare i stället och det tror jag några var mer än nöjda med. Nämner inga namn...

Helgen som kommer är det tävlingsdags i Boden på längden och helgen efter är det samma plats men med gevär. "Det finns en plats på jorden, där solen aldrig ler. Den platsen heter Boden, dit vill jag aldrig mer" Kom i håg de ni!

Puss å kram// Gammelmormor

PS. Gradin, vi kan faktiskt spana efter både prickar och grabbar. Vi e ju tjejer för f-n!:) DS.

RSS 2.0