Trondheim helgen

Efter en några små incidenter på vägen dit tog vi ju oss tillslut till Trondheim och en världscup helg full med roliga upptåg och en hel del skratt! Tänkte iaf passa på att berätta lite om vårt Trondheim ävetyr och bjuda på lite bilder från vårt grannland!

Vägen dit då, Kunde ju knappast börja sämre. Taggade till tusen och hur spända som helst började vi vår resa.. Men ungefär 6 mil utanför Sollefteå höll den på att ta slut lika fort som den börjat. Vi fick nämligen punktering på vänster bakdäck. Typisk! Men vi skulle ju dit, så det blev till att byta däck, köra vidare till Östersund, in på däckverkstad och byta alla 4 hjul och sedan fortsätta mot Norge. Väl framme i Trondheim upptäckte vi också att det fanns en del svårigheter med att hitta till diverse ställen. Så vi körde runt ett tag innan vi fått tag på biljetterna och hittat till där vi skulle bo.



Tävlingsdax då, hela helgen blev magplask för svenskarna med undantag för godkända prestationer av Ferry&Bergman men norskarna hade däremot en strålande helg! Ole-Einar "Kungen" Björndalen tog en dubbelseger under helgen när han vann både Jaktstarten och Masstarten. Emil H. Svendsen knep en Bronsmedalj och Tora Berger lyckades ta hem en seger på Masstarten. 3 av 4 segrare var norskar under helgen, inte illa!



Stämningen var på topp på stadion vill vi lova!



Lördagkväll och vi bestämde oss för att utforska byn lite närmare då vi bodde en bit utanför. Efter en liten överläggning beslöt vi oss för att ta bilen in eftersom det skulle bli lättare tänkte vi. Vi hittade in till stan utan problem, hittade en parkering och gick runt på stan och kollade ett tag. Sen beslöt vi oss för att  vi skulle åka hem, och då började de verkliga problemen. Vi körde runt nästan två timmar och nu kan vi lova att vi kan varenda gata i Trondheim! Tillslut hittade vi iaf vägen hem. Dock tog vi sedan taxi in till stan igen lite senare efter att Henrik ringt och velat att vi skulle komma och säga hej. Så det blev en sväng på Burger King med honom och lite småprat där innan vi drog hem igen.



Sammanfattningsvis så var helgen både upp och ner, det fanns lägen när vi ville lägga oss ner och bryta ihop! Men sen var vi med om så fruktansvärt mycket roliga upplevelser som gjorde att helgen blev helt underbar ändå!

Ciao /Ingela

En dag ovanför skidgym


220 km/h... :)


På begäran - här har ni helgum


Sopstationen


Jocke smygtränar


Storskällmyran


Jangullik


Längdstadion


Skidskyttestadion


Surfan


Same old gb




Försenad hälsning från jsm i boden


Det var kul!

en lite försenad hälsning från åre!



Medans vissa befann sig uppe i dystra boden på JSM-tävlingar och andra dragit till vårt grannland i öst så tog jag och Micke och begav oss till våra kära alpinisters favoritställe, ÅRE!

Där var det under helgen världscupavslutning i backen och vi fanns självklart på plats för att hejja fram våra svenska åkare. Det blev dock inga framskjutna placeringar under helgen men kul hade vi ändå! Strålande sol, underbara tävlingar och en tur upp på åreskutan för att beskåda den vackra utsikten.


Och efter helgens och veckans fina väder börjar man hoppas att detta ska kunna hålla i sig, att vi nu närmar oss våren med stormsteg! Tror inte jag är den enda som längtar till skaråkning och långpass i solen! Men först har vi ett SM att ladda till så vårsolens lugna pass får vänta och istället varvas intervaller och mjölksyra med ÖK/ben pass och morgonstyrka! Hoppas detta resulterar i kanon form till Östersund!

/ Ingela

Heta finnar i öst..

Moi paska kids !!!
Passar på att sända en liten hälsning från grannlandet i öst. Idag genomfördes en sprint på den ödebelagda tävlingsplatsen i Himanka. Madde visade sin kraft genom att endast bomma ett skott i stående och använda sina starka armmuskler, hon slutade tvåa. Marre och Kajja satsar på revansch imorgon efter en mindre lyckad dag...

Segrade gjorde den Finska mästarinnan, Mona Kuukka.

Tror det eller ej..under en och en halv dag i Finland har vi hunnit sett vardera 2, 3 och 7 snygga Finnar. Morgondagen väntar...
Vi har även hunnit med lite dramatik idag, då bussen inte ville brummma igång, efter tävlandet...men tur i oturen brukar man juu säga. Den snyggaste finnen vi någonsin mött fanns vid vår sida och kunde rädda upp den dramatiska händelsen.

Hoppas att allt är bra med er där hemma. Vi synes på måndag!!

Puss å kram å nyp i stjärten / Monki mama, barnet utan hjärnceller, Kajjan.


Gammelmormor uppdaterar...

Ja, så var lovet över och allt är som vanligt igen. Nästan. Längdåkarna har dragit långt upp i norr för att kriga om sm-medaljerna och även vi med gevär har några representanter på plats i form av Runken, Anna, Jeppe och Pajen. Vi på hemmaplan håller alla tummar vi har... utom barnet utan hjärnceller som inte riktigt fattat utan håller sina tår i stället...

Lovet avslutades med de sista Sverige cup tävlingarna här på hemmaplan i älskade sollefteå och vi fick en hel del fina placeringarna både i helgens tävlingar och i den totala cupen. Bäst lyckades barnet utan hjärnceller som tog hem både helgens tävlingar och den totala cupen. Grattis grattis!!!!

Veckan fortsätter med träning och lektioner i massor, utom för några flickor som drar till väster för att ragga grabbar...
Det var allt för nu, fortsättning följer med uppdateringar från längd sm // Gammelmormor 

Nära.. men nära skjuter inget fallmål

Hallå
börjar med lite tråkiga nyheter.. MoDo Hockey missade slutspelet!
För dom andra så börjar det lida till slutspel och det känns konstigt och tungt att dom inte få kriga om sm guldet...

Ja gått folk då är det bara två dagar kvar tills staartskottet avlossas uppe på Hallsta.. det årliga Sollefteå Biathlon games går av stapeln.. så pallar ert döfläsk dit och hejja.

uppdatering om tävlingar i helgen komma..

take care
Madeleine

RSS 2.0