På snö i skidtunneln

Direkt efter ett tufft och kul läger nere i Torsby så startar vi vår blogg, vi tänkte uppdatera så ofta vi orkar om livet i sollefteå, på skidskyttegymnasiet.

 

Under veckan så hade vi läger i torsbytunneln, programet såg ut som så att vi inledde med ett lätt löppass på tisdag eftermiddag när vi kom fram, kombination och skidor klassiskt i tunneln på kvälllen.

 

Onsdag hade vi tänkt att köra hovfjällsrejs mot torsby skidgym. Det går ut på att man ska åka så fort som möjligt upp för hovfjället på klassiska rullskidor. Av någon anledning så backade torsby ur, och vi fick köra själva! Om det berodde på feghet eller andra planer vet vi inte riktigt. Men dom körde i alla fall komb-träning den dagen och hovfjällsrejs dagen efter istället.. I alla fall, Hannes var snabbast uppför den 7,4km långa stigningen, medans Victoria var snabbast upp av tjejerna, som också körde 7,4km istället för de 5km som tjejerna normalt kör. Eftermiddagen bjöds på ett styrkepass, följt av ett nytt skidor skidpass på kvällen, denna gång skejt med kombination.

 

Torsdagsförmiddagen blev det ett långbergspecial med hälften ÖK och hälften ben i tunneln. Eftermiddagen ägnades åt teknikanalys och vila. På kvällen körde vi sedan ytterligare ett 20 tal varv i tunneln + kombination.

 

Lägret avslutades på fredag med ett kraftprov. Eftersom U-laget samtidigt låg på läger så körde vi ett kombrejs tillsammans med dem. Hannes glänste med sitt skytte och knep segern i killklassen.  Tjejklassen vanns av Emelie Larsson. Tävlingen fick också internationell status eftersom fransmannen Olivier deltog. Han satsar för att komma med till OS i Vancover år 2010. Han är 42 år och har tidigare hållit på med cykel. När han inte platsade i det Argentinska skidskyttelandslaget så for han tillbaka med förhoppningar om Frankrike. Kul att han var i Torsby den här veckan samtidigt som oss. En rätt så skön kille och vi önskar honom lycka till och hoppas att han kan nå franska skidskyttelandslaget så småningom..

 

Sedan blev det hemresa. Ett skitkul läger där vi tog sparsamt av hotellets glassbuffé.


Hägge svalkade sig lite påvägen dit.
Hägge svalkade sig lite påväg dit. 

Kommentarer
Postat av: Majjan

Kanonkul att vi skidskyttar äntligen har en egen blogg!!!

2008-10-19 @ 21:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0